شباهت های حضرت مهدی (ع)
و حضرت شیث (ع)
حضرت شیث (ع) اجازه نیافت که علم خودش را آشکار کند، در روضه کافی روایت شده که حضرت باقر (ع) فرموده اند: «وقتی شیث، پدرش آدم را دفن کرد، قابیل به نزدش آمد و گفت: ای هبة الله! من دیدم که پدرم آدم تو را از علم آنقدر عطا کرد که به من نکرد و ان همان علمی است که برادرت هابیل به آن دعا کرد و قربانی اش قبول شد، به این خاطر او را کشتم که فرزندانی نداشته باشد تا بر فرزندان من افتخار کنند و بگویند ما فرزندان کسی هستیم که قربانی اش قبول شد و شما فرزند کسی هستید که قربانی او قبول نشد. تو هم اگر علمی را که پدرم به تو اختصاص داده آشکار کنی، تو را هم می کشم همانطور که برادرم هابیل را کشتم. پس هبة الله شیث و فرزندان او، آنچه از علم و ایمان نزد آنها بود مخفی می کردند.1»
دلایل طولانی بودن عمر امام زمان(عج)
با توجه به کوتاهی عمر انسانها در این عصر چگونه ممکن است حضرت مهدی(عج) عمر طولانی داشته باشد؟
الف: طولانی بودن عمر حضرت مهدی (عج) مستند به اسباب عادی و طبیعی نیست تا چگونگی آن بر ما مکشوف باشد بلکه بر اساس اذن خاص خداوند است و حضرت حق قدرت مطلق دارند و این امر برایشان آسان است خاصه که بر اساس بعضی از اخبار و روایات پیامبرانی از طرف خداوند متعال بوده اند که تا کنون زنده اند.
ب: بر اساس اسباب و علل طبیعی امروزه دانشمندان زیست شناسی عقیده دارند که موجودات زنده استعداد زنده ماندن تا مدتهای طولانی را دارند و حتی یک انسان می تواند با حفظ شرایط خاصی ده هزار سال زنده بماند چنان چه بعضی از ماهیها و درختان هزاران سال زنده مانده اند و اکنون این مسائل ذهن بسیاری از دانشمندان را به خود مشغول کرده است.
ج: چگونگی حیات و زندگی حضرت مهدی به درستی بر ما روشن نیست اگر چه اجمالاً می دانیم که آن حضرت حتی در میان مردم رفت و آمد دارند و ممکن است به طور ناشناس با افراد فراوانی برخورد داشته باشند حدود هزار روایت از کتب شیعه و سنی حالات و کلیات آن حضرت را بیان کرده اند عمده این روایات در کتابی تحت عنوان منتخب الأثر توسط استاد آیت الله صافی گلپایگانی (مدظله) جمع آوری و باب بندی شده است.
http://www.hawzah.net/fa/Question/View/11461/
آیا امام زمان (عج) توسط یک قانون طبیعی و فیزیکی، عمر طولانی دارند؟
آیا این معجزه ای بدون پاسخ و ناشی از خواست خداست؟
در فیزیک گفته می شود اگر اشیاء بتوانند به سرعت نور یا نزدیک به سرعت نور حرکت کنند زمان برای آنها متوقف می شود به تعبیر فلسفی بر آنها عارض نمی گردد. با این نظریه فیزیکی که تحلیل مادی و طبیعی دارد، نمی توان امری غیر عادی و غیر طبیعی را توجیه کرد. زندگی ائمه علیهم السلام یک حیات برزخی است که برای این دنیای مادی جنبه علیت دارد و قابل توجیه مادی نیست.
زندگی طولانی حضرت امام عصر (عج) به اذن خاص خداوند است، اگر چه اذن خاص خداوند منافاتی با نظام علت و معلول ندارد، ولی معجزات همیشه با علل غیرعادی که در دسترس عموم نیست، صورت می گیرند؛ یعنی نظام علت و معلول حاکم است اما نه این علل مادی که ما می شناسیم، در بطن همین پدیده های مادی ممکن است علل بدیل و جایگزینی باشد که اولیاء الهی با اذن خاص خداوند بدان دسترسی دارند.
پایگاه حوزه4099-1
اوصاف تو را به هر زبان باید گفت
قسمت دوم
اوصاف ظاهری
4.جوانی و سر زندگی
صدها سال هم که از غیبت مولای ما بگذرد، باز هم گذر زمان گرد پیری به چهره ی حضرت نمی نشاند و همین خصوصیت،
نشان دیگری از ظاهر اماممان است.
امام صادق (ع) فرموده اند:
«از امتحانات بزرگ [خداوندی] است که صاحبشان به صورت جوانی ظاهر می شود، در حالی که آنها او را پیری کهنسال تصور می کنند.» (4)
5. قدرت بدنی:
آن آقایی که قرار است تمام دنیا را پر از عدل و داد کند، باید هم قوی باشد و مانند پدر بزرگوارش، در خیبر از جا بکند و صدایش لرزه برتن دشمن بی اندازد.
امام صادق (ع) فرمود:
«قائم (ع) هنگامی که ظهور می کند، در سن کهولت خواهد بود، ولی با سیمای جوانی و نیروی بدنی قوی که اگر دستش را به سوی قوی ترین درخت
روی زمین بکشد، از ریشه بر می کند و اگر بر کوهها بانگ بزند، سنگهایش فرو ریزد...» (5)
6. عطر خوش:
اماممان که بیایند، از هرجا بگذرند، ردی از خودشان می گذارند و آن هم، عطری است که هرکسی آن را می پسندد و نشانی است برای شناخت ایشان.
عطری که از وجود خودشان است و باد و باران آن را کم اثر نمی کند.
امام رضا (ع) فرموده اند:
«بوی خوش او از بوی خوش مشک معطرتر است.» (6)
4. روزگار رهایی، ج 1، ص 126؛ منتخب الاثر، ص 258.
5. روزگار رهایی، ج 1، ص 127؛ بحارالانوار، ج 52، ص 322؛ منتخب الاثر، ص 221.
6. بحارالانوار، ج 25، ص 116.
اوصاف تو را به هر زبان باید گفت
قسمت اول
اوصاف ظاهری
1. زیبایی:
اولین نشانه ای که می شود در چهره ی موعود آخرالزمانمان دید، زیبایی صورتشان است.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) درباره این ویژگی ایشان فرموده اند:
«مهدی طاووس اهل بهشت است که جامه هایی از نور او را در بر گرفته است.» (1)
2. خال گونه:
وجود خالی بر گونه ی راست حضرت، یکی دیگر از نشانه های ظاهری ایشان است.
پیامبر اکرم (ص) فرمود:
«دیدگان مبارکش سرمه کشیده، محاسن مبارکش پرمو و بر گونه راست او یک خال است.» (2)
3. قامت موزون:
قدی که نه کوتاه است و نه بلند، بدنی که نه چاق است و نه لاغر، اندامی که در نهایت تناسب است، اوصافی است که هر بیننده ای را خیره می کند.
امام صادق (ع) در این باره فرموده اند:
«دراز قامت متکبر و کوتاه قامت چسبیده به زمین نیست، بلکه میان قامت است، سیمایی گرد، سینه ای فراخ، پیشانی ای باز و ابروانی به هم رسیده دارد...» (3)
پی نوشت
1. روزگار رهایی، کامل سلیمان، ترجمه علی اکبر مهدی پور، نشر آفاق، چاپ سوم، 1376، ج 1، ص 122؛ منتخب الاثر، صافی گلپایگانی، ص 147؛ ینابیع المودة، ج 3، ص 164؛ ر. ک: مکیال المکارم، محمد تقی موسوی اصفهانی، مؤسسة الامام المهدی، 1404 ق، ج 1، ص 67.
2. روزگار رهایی، ج1، ص 122؛ منتخب الاثر، ص 166.
3. بحارالانوار، ج 51، ص 3 و 19، روزگار رهایی، ج 1، ص 128.
طولانی بودن عمر حضرت مهدی ـ علیه السلام
عمر مبارك آن حضرت در غیبت كبری بسیار طولانی است و این موضوع عقلاً محال نیست و به لحاظ علمی نیز ممكن به شمار می آید علاوه بر این افراد بسیاری در امتداد تاریخ زندگی بشر عمر طولانی داشته اند مانند حضرت نوح كه امام صادق ـ علیه السلام ـ درباره او می فرماید:
نوح 2300 سال زندگی كرد, 850 سال پیش از آن كه به پیامبری برانگیخته شود و 950 سال میان قومش به هدایت آنان پرداخت و 500 سال هم پس از آن كه كشتی اش به خشكی نشست و آب در زمین فرو رفت آن گاه شهر ها را ساخت و فرزندانش در شهر ها ساكن شدند
از دیگر كسانی كه عمر طولانی داشته اند مانند:
حضرت سلیمان بن داود 712 سال, شداد بن عامر 900 سال و ...[1]
1]. شیخ صدوق, كمال الدین و تمام النعمه, ج2, ص 523.
خدارحم مرادي- مرکز مطالعات و پژوهش هاي فرهنگي حوزه علميه
نقل از: سایت اندیشه قم.
صورت و سيرت امام زمان حضرت مهدی (عج)
چهره و شمايل حضرت مهدي ( ع ) را راويان حديث شيعي و سني چنين نوشته اند چهره اش گندمگون ، ابرواني هلالي و كشيده ، چشمانش سياه و درشت و جذاب ، شانه اش پهن ، دندانهايش براق و گشاد ، بيني اش كشيده و زيبا، پيشاني اش بلند و تابنده . استخوان بندي اش استوار و صخره سان ، دستان و انگشتهايش درشت .گونه هايش كم گوشت و اندكي متمايل به زردي - كه از بيداري شب عارض شده -بر گونه راستش خالي مشكين . عضلاتش پيچيده و محكم ، موي سرش بر لاله گوش ريخته ، اندامش متناسب و زيبا ، هياتش خوش منظر و رباينده ، رخساره اش در هاله اي از شرم بزرگوارانه و شكوهمند غرق . قيافه اش از حشمت و شكوه رهبري سرشار .نگاهش دگرگون كننده ، خروشش درياسان ، و فريادش همه گير " .حضرت مهدي صاحب علم و حكمت بسيار است و دارنده ذخاير پيامبران است . وي نهمين امام است از نسل امام حسين ( ع ) اكنون از نظرها غايب است .
بقیه در ادامه مطلب